Vakıf kurucumuz Rabia TEKiNCE oğlunun otizm tanısı aldığı günden itibaren her anne gibi neler yapabileceği üzerine araştırmalar yapar. Otizmle ilgili sağlık, eğitim ve alternatif çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlarla iletişime geçer. Öğrendikleri, deneyimleri ve yaşanmışlıkları sonunda alandaki boşluğu fark ederek, bir eğitim merkezi açmaya karar verir. Sonrasında da oğlunun adını verdiği İzmir merkezli Ege Otizmliler Derneğini kurar. İşte tüm bunların sonunda Ege Özel Çocuklar Vakfı’nın temelleri atılmış olur.

2019 yılında ise dernek çalışmalarını
“Her Çocuk Özeldir.”mottosuyla Ege Özel Çocuklar Vakfı çatısında birleştirir.

Ege Özel Çocuklar Vakfı, Türkiye’deki tüm ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim, sağlık toplumsal ve sosyal alanda destek olma hedefindedir. Çok sayıda gönüllü ve bağışçı desteği ile projelerini
gerçekleştirmeye devam etmektedir.